top of page
1C6A5644-2Online.jpeg
OVER ONS

Een 7-tal jaar geleden startten wij met ons cateringbedrijf "Plantbased fine dining". Het was de start van verschillende opeenvolgende pop-ups, workshops en events waarmee we duidelijk merkten dat Vlaanderen klaar was voor een verfijnde gastronomische vegan keuken.

"Na verschillende succesvolle projecten groeide onze droom voor een vaste locatie. In 2018 werden we verliefd op het pand in Merelbekewaar we na 3 jaar zwoegen een thuis van hebben gemaakt. We kijken er enorm naar uit jullie hier te mogen ontvangen."


Chef Pieter-Jan Lint:

 

Ik zet me naast het restaurant vooral in om een plantaardige levensstijl te promoten. Hiervoor geef ik professionele opleidingen aan chefs en werk ik samen met organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een meer duurzame toekomst.


Meer info over deze opleidingen en andere activiteiten vind je op www.pieterjanlint.com.

 

Carmen Duytschaever:

 

Naast mijn rol als gastvrouw in Amaranth begeleid ik zowel kinderen als volwassenen als zelfstandig klinisch psycholoog. Mijn aanpak in de praktijk, trek ik ook door naar ons restaurant, nl. openheid, warmte en respect voor mens en dier.


Meer info over mijn praktijk vind je via www.carmenduytschaever.be

UNIEK CONCEPT

Amaranth transformeert de vegan keuken zoals we die kennen naar een hoger niveau.


We hebben grote ambities en zetten de toon naar de gastronomie van de toekomst: een meer duurzame manier van koken met respect voor mens en dier.

Dit doen we door een intieme sfeer te creëren met zorgvuldige aandacht voor ieder van onze gasten, en door high-end elegante gerechten te serveren met het beste van wat de natuur ons biedt.

 

Deze interpretatie van vegan fine dining maakt Amaranth uniek en toegankelijk voor iedereen die houdt van verfijning en vernieuwing.

"Amaranth spreekt voor ware duurzaamheid,
voor mens, dier & de natuur die ons verbindt"

HET HUIS

De oorspronkelijke villa dateert uit 1911 en werd al tweemaal grondig verbouwd. Wij kregen de eer om dit karaktervolle pand een derde keer onder handen te nemen. Met veel zorg en respect hebben we de oude elementen bewaard en nieuwe stukken geïntroduceerd, zonder afbreuk te doen aan de ziel.


Het huis straalt warmte en gezelligheid uit en dat voel je doorheen het hele interieur. Ook de achtertuin laat je verder dromen. Dankzij de groene oase vergeet je heel even hoe dicht je bij de bruisende stad Gent bent.


Onze nieuwe thuis bouwden we niet alleen. Daarom bedanken we graag alle mensen die Amaranth mee mogelijk maakten. Zonder jullie was het nooit gelukt.


Ronny De Wispelaere, Roger Duytschaever, Suzanne Coppens , Theo Lint, Eric Guldemont. & Bieke Gaelens van The Creative Company, Mario Van Den Brandde, Geert Vermeiren, Patricia Vandenbossche, Fanny Duytschaever, Marie-Suzanne & Pieter & Kristof Vervaeck.

bottom of page